НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ "СВ. СОФРОНИЙ ВРАЧАНСКИ" ГР. ВРАЦА

Пътуваща книга

Детска книга „Нашето европейско пътешествие”

     Книгата описва приключенията на десет годишно момиче Анна, която тръгва на път, за да се запознае с европейските страни и да открие нови приятели. Тя ще премине през Франция, България, Литва, Португалия, Италия и Испания.
    Пътешествието започва от Франция. Френските деца ще посрещнат Анна. Сред тях тя първо ще потърси приятели от училище „Пол Рикьор” близо до Париж. Там те заедно ще разкажат за страната, областта, града, училището и ще опишат своите мечти. Ще научат и ще запишат десет френски думи в речник. За да стане интересна нашата книга, всяка страна ще добави песен. Учениците от всяка страна ще напишат своята интересна част от книгата, после ще я илюстрират. Така ние ще научим повече за забележителностите в страните на Европа и за децата, които живеят там.
     Книгата ще пътува във всички европейски страни от проекта. Ще се срещне с много деца, които ще разказват за своята страна и своето училище, ще споделят своите мечти за един красив, нов свят. През месец март 2018г ще пристигне в България.
     Пожелаваме приятно и забавно пътешествие на Анна в Европа!                                                 
A mag created with Madmagz.